Varaa parturiaika netissä Facebook Avoinna ma-pe klo 9.00 - 17.00
Satakunnantie 12, 20100 TURKU
Soita puh. 040 5453 509 tai 044 976 0057

Asiaa, ohjeita ja opastusta hiusten maailmasta.

”Vain” parturi

Menisinkö parturiin, kampaamoon, vai parturi-kampaamoon? Mitä eroa näillä liikkeillä on, vai onko se ihan sama mihin näistä mies menee hiusasioissa?

Olen pitänyt yritystäni Parturi Iitukkaa 22 vuotta ja toiminut koko ajan parturiliikkeenä pääasiana miesten hiukset.

Useamman kerran olen joutunut selittämään miksi olen parturi, miksi haluan tehdä parturityötä, eikö liikkeeni ole parturi- kampaamo. Onko miesasiakas ” helpompi”, enkö tee muuta kun leikkaan hiuksia, olenko ”vain” parturi. Olen ihmetellyt näitä käsityksiä siitä, että työni parturina olisi yksinkertaista, helppoa, ettei miesasiakas vaatisi hyvää työtä, etten minä tekisi kaikkia hiusalan töitä ja vaatisi itseltäni hyvää ammattitaitoa ja monipuolista osaamista.

Parturityö on miesten hiusten hoitamista mihin leikkaamisten lisäksi kuuluvat niin värjäykset, pehmennykset, hiusten ja hiuspohjan hoidot, partakäsittelyt, parranajo ja -muotoilu, parran ja viiksien värjäys kuin myös kampaukset miesten tyyliin, ehostukset juhliin, kuvauksiin, tuotemyynti ja opastus, asiakkaan tyylin tulkinta.

Kampaamotyössä asiakas on nainen ja hänelle tehdään kaikkia hiusalaan kuuluvia töitä.

Käydessäni ammattikoulua meillä oli erikseen parturityön ja kampaamotyön opettaja, työluokat olivat erilaiset, parturituolista alkaen ja teoriassa käsiteltiin miesten tyylit ja leikkaukset, värjäykset ym. miehille sopivalla tavalla. Olen myös saanut olla hyvien parturiammattilaisten liikkeessä töissä.

Pidin jo silloin parturityön haasteellisuudesta ja oli selvää, että minusta tulee parturi. Myöhempikin kouluttautumiseni on ammattitutkintojen myötä suuntautunut parturin ammattiin ja siinä kehittymiseen.

En todellakaan ole ” vain ” parturi, olen parturimestari, enkä sanoisi kenestäkään että hän on” vain ”parturi-kampaaja. Kollegani ovat osaavia ammattilaisia, joista monet tekevät hyvää työtä niin parturina kuin kampaajanakin. Sekin kollega joka ammattilehdessä sanoi tekevänsä kampaamotyötä parturiasiakkaalle?

Minulle mies asiakkaana ei ole jossain välissä tehtävää työtä, mies on pääroolissa liikkeessäni.

Parturiliike on erikoistunut miesten hiuksiin, työ on nopeatempoisempaa, hiukset ovat usein lyhyemmät kuin naisilla, ajanvarauksia ei tarvitse tehdä viikkoja ennen. Parturiliikkeen tunnistaa jo nimestä, kotisivuista ja viimeistään astuessasi sisään parturiin.

Liike on sisustettu parturityölle sopivaksi, niin parturituoli,välineistö, ammattituotteet sekä myyntituotteet ovat miehille suunnatut. Tekijä seuraa aktiivisesti miesten muotia, kouluttaa itseään ja tuntee miesten toiveet.

Eli onko se ihan sama missä mies liikkuu?

Miehet ovat aivan ihania asiakkaita, arvostan teitä jokaista ja olen onnekas saadessani joka työpäivä olla kanssanne.