Varaa parturiaika netissä Facebook Avoinna ma-pe klo 9.00 - 17.00
Satakunnantie 12, 20100 TURKU
Soita puh. 040 5453 509 tai 044 976 0057

Asiaa, ohjeita ja opastusta hiusten maailmasta.

Eettiset ohjeet

Saatuani parturimestarinkirjan näytöt suoritettua ja oikeuden käyttää hiusalan Parturimestarin ammattinimikettä, sitouduin myös noudattamaan mestarin eettisiä ohjeita.

Kaikki eettiset ohjeet, 10 kpl, ovat yhtä tärkeitä riippumatta siitä minkä ammattialan mestari olet Ne on hyvä palauttaa mieleen useasti ja ovatkin liikkeeni seinällä muistuttamassa minua joka päivä.

MESTARIN EETTISET OHJEET

Mestarikirjan saaneena lupaan

*Kunnioittaa mestari- ja kisälliperinteitä*Tehdä osuuteni mestareiden arvostuksen ylläpitämiseksi*Kehittää jatkuvasti omaa ammattitaitoani*Arvostaa myös muiden ammattien osaajia*Säilyttää luottamukselliset suhteet asiakkaaseen*Antaa asiakkaalle vain laadukkaita töitä ja palveluja*Hinnoitella työ ja palvelut kohtuullisesti*Ottaa huomioon työn tekemisessä sekä raaka- ja tarveaineiden kehittämisessä ympäristön asettamat vaatimukset*Huolehtia omalta osaltani ammattitaidon siirtymisestä seuraaville sukupolville*Noudattaa maan lakeja ja asetuksia sekä muutoin hyviä tapoja

Minulle ehdottomasti tärkein kohta on jatkuva ammattitaidon kehittäminen. Vaikka olisi tehnyt alan töitä vuosia, aina voi oppia uutta ja kerrata vanhoja tietoja.

Alalle tulee tuotekehittelyn vuoksi koko ajan uusia työssä käytettäviä väri- pehmennys ym. aineita sekä asiakkaan käyttöön tarkoitettuja pesu- hoito ja muotoilutuotteita. Näihin pitää tutustua ja tuntea niiden koostumukset ja hyöty työssä sekä osata opastaa asiakasta löytämään hänelle sopivat parhaat mahdolliset tuotteet.

Hiusmallit muuttuvat monta kertaa vuodessa ja nykyisen nopean tiedonvälityksen ansiosta saatavilla helposti, niin tekijälle kuin asiaklaallekin.Seuraan oman alani kehitystä tiiviisti, etsin itselleni sopivaa koulutusta tarvittaessa ja koska työskentelen yksin, vielä suuremmalla syyllä on hakeuduttava alan koulutuksiin. Itse haen miesten hiuksiin erikoistuneena juuri parturityö koulutuksia, joita tällä hetkellä löytyy enemmän kuin aikaisemmin. Olen ammattitaitokurssien lisäsi hakeutunut liiketoiminnan,markkinoinnin, tietotekniikan kolutukseen, opetellut valokuvausta sekä tuotetietoutta. Aikaisemmin olen kouluttanut itseäni järjestötoiminnassa, kirjoittamisessa sekä opetellut esiintymistä.

Jatkuva itsensä kehittäminen ja kouluttaminen on minulle tärkeää ja lähellä sydäntä. Kaikesta oppimastani on ollut hyötyä yritystoiminnassa ja ammatin ylläpitämisessä.

Eettisissä ohjeissa on monta tärkeää kohtaa, kuten ammattitaidon siirtäminen tuleville sukupolville, kohtuullinen hinnoittelu ym. niistä myöhemmin omana artikkelina.