Varaa parturiaika netissä Facebook Avoinna ma-pe klo 9.00 - 17.00
Satakunnantie 12, 20100 TURKU
Soita puh. 040 5453 509 tai 044 976 0057

Asiaa, ohjeita ja opastusta hiusten maailmasta.

Miesten hiusten leikkaus

Asiakkaan istuttua parturituoliin, varsinkin ensimmäistä kertaa, erilaisilla kysymyksillä selvitetään toivetta lopputuloksesta. Kysymysten lisäksi tehdään huomioita hiusten laadusta, ovatko ne suorat, kiharat, hennot, karkeammat. Minkälainen on pään muoto, kasvonpiirteet, asettaako asiakkaan työ vaatimuksia hiusten pituuteen tai muuhun muotoon. Huomioidaan asiakkaan oma persoonallisuus, haluaako hän laitella hiuksiaan vai enemmän jättää luonnontilaan. Tarkennetaan käsitettä lyhyt ( 3mm- 3cm ), mitä tarkoitetaan erilaisilla hiusmallien nimillä, varsinkin nuorten kesken samaa mallia voidaan kutsutaan monella eri nimellä.

Asiakas saattaa sanoa että leikataan koneella tai ei leikata koneella, tässäkin on syytä tarkistaa pituudet, koska koneellakin voidaan tehdä monta eri pituutta, 1/10 mm- 12mm esim. kuten myös erilaisilla saksilla ja veitsillä. Tai asiakas sanoo ettei ohenneta tai ohennetaan. Näistäkin asioista tekijä saa asiakkaan toiveista, mutta kuitenkin työvälineiden ja tekniikoiden valinnassa parturiammattilainen käyttää kaikkea oppimaansa tietoa ja taitoa ja valitsee välineet ja tekniikat sovitun mallin ja hiusten vaatimusten mukaan. Ajan myötä tekijä, parturi oppii oikeat kysymykset selvittäessään asiakkaan toiveita lopputuloksesta.

Mallista riippumatta mies haluaa yleensä helppohoitoiset hiukset, jotka pienellä muotoilulla tai pelkästään pesulla ja kammalla asettuvat muotoonsa, se juuri asettaa parturille suurimmat haasteet. Hiusten on toimittava kotioloissakin parturikäyntien välillä.

Joskus kotiväki , asiakkaan läheiset asettavat liikkeeseen tulevalle miehelle paineita siitä millaisen hiusmallin tulisi olla ja aiheuttavat epävarmuutta siitä mikä on asiakkaan oma toive ja mitä hiuksista on mahdollista saada aikaan.

Eri- ikäiset toivovat hiuksiltaan eri asioita. Monet vanhemmat pitävät melko lyhyistä hiuksista, he ovat ajan mittaan kokeilleet monet mallit ja hiusten harventuessa lyhyet sopivat monelle paremmin. Aikuiset miehet ovat myös usein jo löytäneet tyylinsä ja hiusmallin jossa viihtyvät, sitä sitten ajankohtaisuus ja persoonallisuus huomioiden päivitetään.

Nuoret muuttavat hiustyyliään useammin muodin mukaan. Liikkeeseen tultaessa mukana voi olla kännykässä kuva toivotusta mallista tai tulostettu kuva, näiden lisäksi apuna käytetään liikkeessä olevia mallikirjoja ja lehtiä. Nuoret haluavat olla toistensa kaltaisia, hiuksistaankin, mutta ympärilleen katselemalla voi löytää itselleen sopivan persoonallisen mallin. Vähän nuorempia poikia voi joutua patistamaan parturiin, mutta säännöllinen hiusten hoito opettaa pitämään itsestään huolta.

Pienten lasten hiusten leikkauksessa lähdetään likkeelle rauhallisesti, usein ensin vanhemman sylissä istuen ja myöhemmin omassa pikkutuolissa. Apuna käytetään kuvakirjoja, leikkiautoja, joita katselemalla lapsi ei kiinnitä niin paljon huomiota leikkaajaan, joka ripeästi ikäänkuin huomaamatta saa hiukset leikattua. Lapsi liikkuu aikuista enemmän, joten leikkaajan pitää olla tarkkana.

Hiusmallit ovat usein muuttuneet oman työurani aikana, muutamia malleja ei jää kaipaamaan. Jokaisella vuosikymmennellä on omanlaisensa hiukset, valokuvista helposti näkee milloin ne on otettu. Parturityön parhaimpia puolia onkin se, että aina saa tehdä uutta perinteisten hiusmallien lisäksi. On myös muistettava, että jos asiakas haluaa mallin, joka ei tekijän mielestä ole asiakkaalle sopiva tai ei itse siitä pidä, tässäkin tapauksessa asiakkaalle tehdään hänen haluamansa ja hyvin.

Hiukset kaipaavat säännöllistä leikkausta ja yhteistyössä asiakkaalle löydetään hänen persoonaansa tukeva hiusmalli. Vaikka muuta luultaisiin kyllä mieskin välittää itsestään ja näyttää paremmalta hoidetuissa hiuksissa. Nykyisen nettiajanvaraamisen, kännyköiden tai ohikulkiessa leikkuuajan kysyminen on helppoa ja tutun parturin kanssa luotettavaa.