Varaa parturiaika netissä Facebook Avoinna ma-pe klo 9.00 - 17.00
Satakunnantie 12, 20100 TURKU
Soita puh. 040 5453 509 tai 044 976 0057

Asiaa, ohjeita ja opastusta hiusten maailmasta.

Valinnan vaikeus hiusten pesu- ja hoitoaineissa.

hoitoaineetMarkkinoilla on valtavasti hiusten hoitoon, pesuun ja muotoiluun tarkoitettuja tuotteita. Ei ole ihme, että siinä ostava asiakas hämmentyy. Mitä juuri hänen tulisi käyttää ja minkälaiset ne omat hiukset ja hiuspohja ovatkaan.

Näitä moni asiakas miettii ja miehet mieltävät jotkin aineet enemmän naisille tarkoitetuksi. Toiset ovat kiinnostuneempia hiustenhoitotuotteista ja hiusten laitosta. Osalle on riittänyt kunhan hyllystä löytyy jokin shampoo. Apu tähän valintaan löytyy parturista, tuote, opastus, ohjeet samalla kertaa.

Ensin keskustellaan miltä se päänahka tuntuu, kutiaako heti pesun jälkeen, ovatko hiukset sähköiset, kuivan tuntuiset, vai jo pesupäivän aikana uudestaan rasvaiset. Erilaiset työt ja niissä käytettävät aineet tarttuvat hiuksiin tai koko päivän päähineiden, suojakypärän käyttö vaativat hiustenpesua useammin, päivittäin. Kuiva, rasvainen hilseily aiheuttavat ongelmaa. Lääkekuuritkin näkyvät hiuksissa ja hajuste-sekä muut yliherkkyydet ovat lisääntyneet.

Näihin kaikkiin löydetään sopiva pesuaine, tarvittaessa suositaan hoitoainetta, sillä saa sähköiset, kuivat hiukset asettumaan. Päänahan kutiaminen, kuiva tai rasvainen hilseily tarvitsee omanlaisensa tuotteen, esim. System 4 sarjasta löytyy monelle asiakkaalle hyvä tuote. Hiuksiin jätettävä tonic on apu kuivaan päänahkaan ja samalla antaa pientä tukea lentäviin hiuksiin. Samasta sarjasta löytyy psoriasis asiakkaille hyvät haudehoidot ja pesuaineet.

Nopeasti rasvoittuville hiuksille sopii system 4 shampoista no 1 ja 4, joka käy myös herkälle hiuspohjalle.

Markkinoilla vuosikausia ollut Bio + on edelleen erinomainen tuotesarja miehille. Sen balance shampoo sopii myös värjätyille hiuksille. Sarjasta löytyy apu pieneen tai suurempaan hilseilyyn, kuuriluonteisia ja jatkuvaan käyttöön tarkoitettuja tuotteita.

Miehet toivovat tuotteilta tuoksuttomuutta ja miehekkäitä pakkauksia tai tuoksuja ja tähän ovat tuotetoimittajat, valmistajat vastanneet. Nyt löytyy miehille pesuominaisuuksiltaan paremmin sopivia tuotteita ilman kukkaistuoksuja.

Muotoilutuotteista suositumpia ovat erilaiset muotoiluvahat, -voiteet, niissä on jonkin verran eroja, pidossa ja koostumuksessa. Toiset ovat voidemaisempia ja muutamat järeitä vahoja. Hiusmalli, hiusten laatu ja asiakkaan toive vaikuttavat tässä valinnassa eniten. Goldwellin roughman on viime aikoina omien asiakkaitteni keskuudessa noussut suosikiksi, hyvä pito, nopea laittaa, riittoisa.

Muotovaahto ja -geeli sopivat hyvin joidenkin hiusmallien laittoon, nämä pitää katsoa tapauskohtaisesti asiakkaan kanssa.

Jos haluaa vain vähän pitoa, voi riittää System 4 sarjan repair suihke, hiuksiin jätettävä hoitoaine.

Kaiken kaikkiaan on turha kärsiä mistään hiusongelmasta tai tuotteen valinnasta, apua löytyy. Joskus jo shampoon vaihtaminen auttaa.

Eikä tarvitse ihmetellä hyllyjen edessä mitä käyttäisi, pari- kolme hyvää omille hiuksille sopivaa tuotetta ohjeineen parturista ja taas arki sujuu paremmin.