Varaa parturiaika netissä Facebook Avoinna ma-pe klo 9.00 - 17.00
Satakunnantie 12, 20100 TURKU
Soita puh. 040 5453 509 tai 044 976 0057

Asiaa, ohjeita ja opastusta hiusten maailmasta.

Parta on nyt muotia!

Parran suosio vain kasvaa ja kasvaa! Näin voi sanoa kun katselee ympärilleen liikkuessaan kaupungilla ja liiketyössä. Partoja on eri-ikäisillä miehillä, monen mallisia, pituisia ja värisiä. Nuoret ovat myös ottaneet parrat käyttöön. He käyttävät luovuuttaan enemmän suunnitellessaan omaa tyyliään, parrallakin saa paljon muutettua ulkonäköä. Aikaisemmin partaa muotoiltiin enemmän kulmikkaammaksi, nyt kun parrat ovat pidempiä, malli on leuan muodon mukainen usein. Kuitenkin parranmuotoilussa huomioidaan enemmän kasvojen mittasuhteita, parran tiheys ja toivottu lopputulos, vallitseva muoti.

Parta sopii monelle ja leuan ja kasvojen muotoa voi parralla muokata, täydentää tai häivyttää. Parran annetaan joskus kasvaa siksikin ettei leuan iho kestä jokapäiväistä parranajoa. Partaa tulee kuitenkin hoitaa, leikata, muotoilla, rajata joskus värjätäänkin. Samoin tehdään viiksille, muotoa ja mallia, liika pituudet pois.

Monella miehellä on kotona hyviä parranajokoneita, mutta pidempi parta tarvitsee partatrimmerin, eri pituisilla terillä tai talloilla, rajaajan, hyvät leikkuusakset. Niille alueille josta parta poistetaan hyvän ajelun, koneella tai höylällä ja partavaahdoilla.

Parran voi hoidattaa hiustenleikkauksen yhteydessä tai omana työnä parturissa. Näitä teen säännöllisesti liikkeessäni. Hyvin hoidettu parta ja hiukset todella nuorentavat kantajaansa!

parta1parta2

 

 

 

 

 

 

 

 

Tämänkin herrasmiehen kohdalla näin voimme todeta!

parta3

parta4

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuten myös hiusten ja viiksien trimmaus tämän herran kohdalla, tulos on silminnähden luonteva ja nuorekas.

Partaa voi pestä ja hoitaa hiusten pesu-ja hoitoaineilla tai tähän tarkoitukseen erikseen valmistetuilla tuotteilla. Parran alueen ihoa ja itse partaa voi hoitaa partaöljyillä ja - balsameilla.Viiksivaha on oiva tuote viiksien muotoiluun. Saatavilla on myös partakampoja, -peilejä ym. apuvälineitä. Aitoja partaveitsiäkin, jos haluaa itse perinteisen ajelun parrasta vapaalle alueelle.

Jos partaa aikoo itse kotihoitaa ja muotoilla, parturista saa hyvät muotoiluvinkit ja partatuotteet.Partamallin pohjat voidaan tehdä liikkeessä asiakkaalle sopivaksi, siitä on sitten itse hyvä jatkaa.Partaa voi ensin kokeilla ns. kesäpartana ja katsoa pitääkö siitä ja minkä mallin siihen saisi. Ja kuinka runsaana ja minkä värisenä parta kasvaa.

Partaa voi värjätäkin, ainoa haitta siinä on että se pitää tehdä usein, tulos saadaan hyvin luonnollisen näköiseksi.

parta5

parta7 

Kaikenkaikkiaan nyt partaa kokeilemaan, ensin kesä-ja lomapartana. Parturilta ohjeita ja muotoilua parturikäynnillä, säännöllistä hoitoa ja niin uudesta tyylistä on iloa itselle ja ynpäristölle. 

Mitä on mahtanut vanha sananlasku tarkoittaa, ” Ei parta pahoille kasva, turpajouhet joutaville.”

Lisää viiksistä ja parroista Turun Sanomien nettisivuilta.