Varaa parturiaika netissä Facebook Avoinna ma-pe klo 9.00 - 17.00
Satakunnantie 12, 20100 TURKU
Soita puh. 040 5453 509 tai 044 976 0057

Asiaa, ohjeita ja opastusta hiusten maailmasta.

Miten leikataan?

Pitääkö asiakkaan tietää liikkeeseen tullessaan miten hiukset leikataan? 

Ei todellakaan tarvitse tietää muuta kuin että hiukset tarvitsevat leikkausta. Asiakkaan ei tarvitse tietää kone- saksitekniikoista, milleistä tai senteistä.

Parturi on opiskellut ammattiinsa, joka on hyvin monipuolinen työ- ja teoriajaksoineen. Kuten muutkin ammattityöt, ne pitää ensin ymmärtää teoriassa, miksi jotain tehdään. Miten tehdään ja miten opittu sovelletaan käytäntöön. Joka asiakas ja hänen hiuksensa ovat erilaiset, toiveet lopputuloksesta ja hiuksista riippuen mahdollisuus niiden toteuttamiseen.

Kun asiakas on asettunut parturin tuoliin, niin varsinkin ensimmäisellä kerralla parturi kyselee asiakkaan tottumuksista hiustenhoidosta, mahd. työstä ja harrastuksista, ei uteliaisuuttaan vaan käyttääkseen tietoa hyväkseen mallin suunnittelussa. Samalla tehdään huomioita hiuslaadusta, pyörteistä ja muusta muotoiluun vaikuttavista seikoista. Voidaan yhdessä katsoa mallikirjoja avuksi tai asiakkaista nuoremmilla on kuvia kännyköissä. Nämä ovat avuksi, mutta aina tekijän on huomioitava ettei mikään malli suoraan ole kopioitavissa. Ei välttämättä kannata tehdä ns. nuorisomuotia vanhemmille ainakaan sellaisenaan.

Tässä muutaman alkuminuutin kuluessa tekijä muodostaa päässään mallipiirustuksen, joka vielä kerrotaan pääpiirteissään asiakkaalle ja tarkennetaan että ollaan toisiamme ymmärretty ja tulevasta työstä ja lopputuloksesta on tekijällä selvä kuva. Asiakkaan on hyvä kertoa, jos on joitain ongelmakohtia, jotka hän tietää hiuksistaan tai eivät ole tuntuneet hyvältä aikaisemmissa leikkauksissa.

Asiakas voi rentoutua, hänen ei tarvitse jännittää mitä siitä tulee, tekijä vastaa halutusta lopputuloksesta. Työ on yhteinen projekti, niinkuin mikä tahansa työ. Asiakkaan toive on tärkeä, siihen ammattilainen tuo kaiken hankkimansa tietotaidon. Keskustellaan yhteisestä näkemyksestä vielä silloinkin kun asiakas antaa ns. "vapaat kädet "

Jotkut hiustaiteilijat eivät kysy asiakkaan mielipidettä vaan tekevät sellaisen mallin kun katsovat kyseiselle asiakkaalle parhaiten sopivan.Näinkin voi tehdä jos se asiakkaalle sopii. Tärkeää on että tekijä huomioi tarkasti asiakkaan tyylin monin tavoin, silloin hän varmistaa halutun lopputuloksen, jota asiakkaan ei siis tarvinnut tullessaan tietää. Parturityön tavoite on tehdä jokaisesta asiakkaasta vielä paremman näköinen ja hiuksista toimivat, hyvät myös kotona ja työssä.